Search

Conscious works

Updated: Oct 29, 2019

Wat zijn parabenen en sulfaten? Wat betekent cruelty free, vegan, vegetarisch, organic. Je leest waarschijnlijk van alles, maar wat is nou wat? Hier de belangrijkste op een rij:

Parabenen: Parabenen gaan de groei van schimmels en bacteriën tegen. Parabenen zijn een conserveringsmiddel en zorgt er voor dat je product langer goed blijft. “Ik weet zeker dat parabenen veilig zijn. Als gevolg van alle ophef over de eventuele risico’s is er zo veel onderzoek naar gedaan dat het ingrediënt van letterlijk alle kanten bekeken is'' zegt Dr. Edmund Fowles van EF Chemical Consulting, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het testen van de veiligheid van cosmetica,

Sulfaten: Sulfaten hebben een reinigende werking. Niet enkel voor je haar maar ook voor je huid. Ze verwijderen ook de natuurlijke vetten van je huid en haar.

Voorbeeld: Smeer je elke dag een product op je gezicht met sulfaten, verwijdert dit je natuurlijke vetten van je huid. Resultaat: Een droge huid.

Voorbeeld: Was je elke dag je haar met een shampoo met sulfaten, zal je haar droog en pluizig worden.


Cruelty free: Het logo heeft een konijn met roze hartjes oren. Anno 2019 vind ik het absurd dat er nog steeds voor cosmetica op dieren getest wordt. Het is echt onnodig.

Gelukkig bestaan er steeds meer producten zonder dieren testen/ proeven.

Vegan producten: Met het vegan logo zit je goed. Dit wil zeggen dat er niet op dieren is getest en er geen dierlijke producten in jouw product zit. In mijn volgende blog zal ik hier verder op in gaan, je schrikt namelijk enorm van waar het allemaal in zit!

'Vegetarisch': De meeste verkopers zitten in deze categorie. Er wordt niet op dieren getest, maar er zitten wel dierlijke producten in jouw product. Dit kan bijenwas zijn voor je lippenbalsem, of keratine (van een hoef of haar van een koe) voor je haarproducten.

Organic: Bij organic producten heb je GEEN dierlijke producten, organic is volledig op natuur basis en is parabenen en sulfaten vrij.


Op de sites Logical Harmony, cruelty free kitty, ethical elephant en shoplikeyougiveadamn heb je een goed overzicht.


Voor bewuste producten kun je kijken op: spiru.nl, boozyshop.nl. Voor vegan haarproducten zit je bij marianila.com goed.

PAS OP: Marketing mensen zijn slim, ze zetten er soms van alles op wat niet waar is. Kijk dus goed wat er in jouw product zit.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ik ga als grimeur laten zien dat je met organic en vegan producten niet alleen de wereld verbetert, maar de huid van mijn acteur, model en klanten.3 views0 comments

Recent Posts

See All